Nina går en mil i kundens skor och kör sen fem med HD

Det står en svart motorcykel parkerad utanför Torp Frys, en Harley-Davidson Softail Fat Boy, årsmodell 2003. Med 1500 cc är det rejält med kraft i den, men så är det också det i kvinnan som kör den. Hon heter Nina, och du har kanske redan pratat med henne.

– Växeln, Torp Frys, Nina Thomén i telefon. Ja, ett ögonblick.

Klockan är 10 och Nina jobbar med de vanliga morgonrutinerna, e-post, bank- och bokföringsärenden. Just denna morgon har hon också lagt in en ny kund i systemet, en yngre kund som tagit över farmen efter sin pappa.

– Det är roligt när de yngre generationerna ser med optimism på framtiden. De vill gärna diskutera och fundera över sina alternativ, och det bådar förstås gott att de vill utveckla branschen!

 

 

Foderkvalité är det primära samtalsämnet men inte det enda. Att få sin röst hörd, även om man driver en mindre farm, är också viktigt. För Torp Frys har kundkontakt och kundbemötande alltid varit högt prioriterat.

– Vi ger personligt bemötande. Funderar farmarna på nåt kan de t.ex. ringa vår farmchef, det är en av fördelarna med att vi har egen farm. Vid behov åker vi ut och träffar farmarna. Vi vill finnas nära till hands.

Som växeltelefonist är kundbetjäning också en av Ninas huvudsakliga uppgifter, en uppgift som hon trivs med och är bra på.

– Jag är en god lyssnare. Många gånger behöver människor få prata av sig och när de sen kommer till punkt känns saken redan bättre. Jag försöker alltid sätta mig in i kundens situation och hitta en bra lösning.

 

 

Ninas skrivbord är täckt med pappersbuntar och öppna mappar, men inte på ett stökigt sätt. Varje hög har sin plats. Hon börjar vika ihop mapparna och plocka undan när hon leende utbrister:

– Det är väl så att kreativa människor ofta lever i en sorts oreda, men jag vet precis var jag har allting!

Hon skulle bli konstnär som sin morfar, men när hon inte kom in på konstskolan blev det istället handelshögskolan – otippat men lyckat. Nu är hon en konstnärlig kontorist som fäster extra uppmärksamhet vid de visuella detaljerna.

 

 

– Jag ser på saker lite annorlunda än andra. Jag reagerar t.ex. om logon behöver justeras ens en millimeter åt nåt håll. Erik som var vd när jag började såg den här sidan hos mig och skaffade de program som behövdes för att jag skulle kunna göra en del designarbeten.

När Nina började på Torp Frys 1999 tog hon sig till jobbet med cykel. Idag har hon uppgraderat cykeln till en Harley-Davidson, den fjärde i ordningen. Som 30-åring tog hon MC-körkort och köpte sin första HD, då hade hon aldrig ens kört moped. Det märks att Nina inte är en person som låter sig skrämmas av utmaningar.

 

 

– Jag vann FM-guld i styrkelyft 1995 och nu senast vann jag FM-brons i bänkpress 2015. Ett år senare fick jag cancer och den skulle jag också vinna över.

Under behandlingen ville hon hålla kvar rutinerna och åkte till jobbet nästan varje dag, hon mådde ändå förhållandevis bra. Hon blev frisk från cancern men valde att sluta med styrkelyftstävlingarna.

– Man omvärderar saker och ting, så är det absolut. Nu vill jag mera ta det lugnt och njuta av livet. På väg hem från jobbet kör jag gärna en längre rutt för att riktigt hinna njuta av färden.